Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

Neće biti novih isporuka nafte iz Libije

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Jedan od rukovodilaca libijskih pobunjenika Vahid Bugagis rekao je da pokret neće prodavati naftu sve dok ne bude pokrenuta proizvodnja i izrazio je nadu da će se to desiti u narednih nekoliko sedmica.

Prema njegovim riečima, pobunjenici još vrše procenu štete na naftnim poljima koja su pod njihovom kontrolom nakon nedavnih napada snaga lojalnih Moameru Gadafiju.

Analitičari navode da sposobnost proizvodnje i dostava nafte na tržište mogu biti odlučujući faktor u održavanju borbe protiv Gadafija, koja ulazi u treći mesec.

Pobunjenički Nacionalni savet nedavno je prodao milion barela nafte Kataru, čime je zaradio 120 miliona dolara.  Pobunjenički lideri su najavili da će novac iskoristiti za kupovinu hrane, goriva i naoružanja.

Bugagis je dodao da naftna polja koja su pod kontrolom pobunjenika predstavljaju oko trećinu proizvodnih kapaciteta Libije.

Izvor capital.ba

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!