Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeNastavljen dvonedeljni pad...

Nastavljen dvonedeljni pad cena nafte

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Cene sirove nafte su danas u poslovanju na azijskom tržištu opale na blizu 97 dolara za barel, nastavljajući dvonedeljno slabljenje pod pritiskom strahovanja investitora da bi usporavanje ekonomskog rasta u SAD moglo da umanji tražnju tog energetnta.

Nafta za orijentacionu isporuku u junu je u elektronskom poslovanju na Njujorškom merkantilnom tržištu pojeftinila 27 centi, na 97,10 dolara za barel, nakon što je juče zaključena na 97,37 dolara, 2,28 dolara u padu u odnosu na prethodnu sesiju.

U Londonu na tržištu ICE nafta marke “brent” za junski termin isporuke je ugovarana po 110,58 dolara za barel, 26 centi niže od zaključne cene u ponedeljak.

Sirova nafta je pojeftinila oko 16 odsto u odnosu na cenu od blizu 115 dolara za barel, zabeleženu 2. maja, uglavnom kao rezultat strahovanja trgovaca da bi poskupljenje benzina u SAD i usporavanje rasta te najveće svetske ekonomije mogli umanjiti potrošnju. Nafta je u periodu između februara i početka ovog meseca poskupela 35 odsto, podsetila je agencija AP.

U ponedeljak su trgovci ignorisali slabljenje dolara koje naftu čini jeftinijom za investitore koji poseduju druge valute i koje obično podstiče rast cena nafte.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!