Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeModernizacija pumpi -...

Modernizacija pumpi – prioritet u 2011.

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Svečanim puštanjem u rad nove NIS-ove benzinske stanice „Stara železara” u Smederevu kompanija potvrđuje da nastavlja s kontinuiranim ulaganjem u modernizaciju prodajne mreže što joj je i prioritet ove godine.

U temeljnu rekonstrukciju smederevske pumpe, prve u nizu planiranih u 2011. godini, u okviru programa modernizacije maloprodajne mreže, NIS je uložio oko 80 miliona dinara.

Kao kompanija sa najvećom maloprodajnom mrežom u Srbiji, u okviru koje su 470 benzinske stanice, NIS je pokrenuo ambiciozan program modernizacije ovih objekata.

Kako bi u sve žešćoj konkurenciji naftnih kompanija u Srbiji privukli i azdržali potrošače, NIS je povodom otvranja pumpe pripremio poklon za sve one koji ovde budu točili gorivo i to tako što će ga sipati po ceni nižoj za dva dinara po litru. Akcija važi u narednih mesec dana i odnosi se na sve vrste naftnih derivata, od Evro premijuma BMB95 i Evro dizela 5, do bezolovnog benzina BMB95, D2 i auto gasa.

Na rekonstruisanoj benzinskoj stanici “Stara železara” ispoštovani su svi ekološki i tehnički kriterijumi, u skladu sa evropskim standardima. Uveden je «brzi automat» za dizel goriva, namenjen snabdevanju teretnih vozila, kao i automat za TNG, a sve u skladu sa zahtevima tržišta. Ovaj automatizovani objekat pripada tipu male gradske benzinske stanice, sa moderno opremljenim prodajnim prostorom u okviru kojeg je smešten i kafe bar.

U 2010. godini NIS je na teritoriji Srbije izgradio i rekonstruisao osam benzinskih stanica, od koje je jedna automatska, i takođe, uveo 22 instalacije za TNG na svojim maloprodajnim objektima.

U 2011. godini NIS planira izgradnju četiri nove benzinske stanice, totalnu rekonstrukciju 23 i delimičnu rekonstrukciju 21 objekta, kao i ugradnju 34 instalacije za TNG. Takođe, NIS će nastaviti sa uvođenjem automatskih benzinskih stanica u Beogradu, Nišu i Kragujevcu.

NIS aktivno radi na tome da svaka lokalna sredina u skladu sa svojim specifičnim potrebama ima modernu benzinsku stanicu sa najkvalitetnijom uslugom i optimalnim cenama.

Rekonstrukcija i gradnja novih pumpi samo je deo velikih ualganja koje je NIS pstoavio pre sebe. U tom smislu i rekonstrukcija Rafinerije u Pančevu ide po planu i do kraja 2012. godine biće završena modernizacija tog postrojenja u koje će biti uloženo više od 500 miliona evra, potvrdio je Aleksej Urusov, zamneik generalnog direktora NIS-a

Nakon završetka modernizacije pančevačke rafinerije to postrojenje će u potpunosti proizvoditi derivate evropskog kvaliteta, što će moći da podmiri potrebe domaćeg i tržišta regiona, rekao je on na Beogradskoj berzi, predstavljajući poslovne rezultate kompanije u 2010. Urusov je podsetio da je do sada u modernizaciju te rafinerije uloženo 211 miliona evra.

NIS je prišle godine ostvario neto dobit od 16,5 milijardi dinara, a proizvodnja nafte i gasa povećana je za 33 odsto što je uticalo i na porast dobiti. Urusov je istakao da bi dobit bez kursnih razlika iznosila 27,7 milijardi dinara objasnivši da su kursne razlike u 2010. tri puta bile veće nego godinu dana ranije pa je NIS na tome izgubio 11,3 milijarde dinara.

On je rekao da je u planu NIS-a da do 2013. godine postane igrač koji raste na regionalnom tržištu, a da do 2020. postane lider na Balkanu po efikasnosti. Plan je da do 2020. godine zahvaljujući investicijama i modernizaciji proizvodnja i prerada nafte sa sadašnjih 1,3 miliona tona skoči na 4,7 miliona tona ekvivalentne nafte.

Izvor mcp.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Severna Makedonija: Bruto proizvodnja električne energije dostigla 420 TWh u septembru

Bruto proizvodnja električne energije u Severnoj Makedoniji smanjena je za 13,6% u septembru 2023. godine u odnosu na isti mesec 2022. godine, na 419.891 MWh, pokazuju podaci koje je objavio Zavod za statistiku Makstat. U istom periodu, neto proizvodnja električne...

Grčka: Karatzis Group gradi solarne elektrane od 270 MW

Karatzis Group, proizvođač mrežastih materijala i investitor u obnovljive izvore energije, počela je izgradnju tri solarne elektrane, ukupnog kapaciteta 270,8 MW. Početak komercijalnog rada očekuje se u trećem kvartalu 2024. godine, prenose lokalni mediji. Fotonaponski parkovi biće locirani u regionu Tesalije,...

Hrvatska Počeli radovi na gasovodu Zlobin – Bosiljevo

Radovi na izgradnji gasovoda Zlobin-Bosiljevo, vrednog 155 miliona evra, zvanično su počeli 23. novembra, saopštio je operator prenosnog sistema gasa Plinacro. Projekat će doprineti da se poveća sigurnost snabdevanja i poveća tranzit gasa prema Mađarskoj i Sloveniji. Budući cevovod dužine...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!