Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRudarstvoLeo Lithium ulazi...

Leo Lithium ulazi u sporazum o strateškoj saradnji sa Ganfeng Lithium

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

 

Leo Lithium, istaknuti igrač u industriji litijuma, nedavno je potpisao obavezujući ugovor sa Ganfeng Lithium, obezbeđujući značajnu investiciju od 106 miliona dolara.

Ovaj sporazum uključuje izdavanje 131 miliona novih potpuno plaćenih običnih akcija, što je ekvivalentno 9,9% ukupnih emisijskih pro-forma akcija Leo Lithium-a.

Predloženi strateški položaj i ključni uslovi sporazuma o saradnji su svedočanstvo snažnog partnerstva između Leo Lithium-a i Ganfeng Lithium-a, posebno u njihovom zajedničkom ulaganju u Goulamini.

Simon Hay, generalni direktor Leo Lithium-a, izrazio je entuzijazam za transformativne mogućnosti koje nudi ovaj sporazum, navodeći da on dodatno potvrđuje izuzetan kvalitet i potencijal Goulamine.

Strateški plasman je procenjen po atraktivnoj premiji, što se odražava povećanje od 6,5% u odnosu na 5-dnevni VVAP kompanije, samo je zazirao od vrhunske cene akcija svih vremena.

Sa poravnanjem ovog sporazuma, Leo Lithium će biti u potpunosti finansiran za troškove razvoja i operativno povećanje Goulamina Faze 1.

Ova finansijska podrška će takođe povoljno pozicionirati kompaniju za unapređenje svojih zajedničkih aktivnosti sa Ganfengom. Jedan od uslova strateškog plasmana je potpisivanje obavezujućeg sporazuma o saradnji između Leo Litijuma i Ganfenga.

Ovaj sporazum nudi Leo Lithium-u brojne strateške prednosti, uključujući posvećenost proširenju kapaciteta na Goulamina Fazi 2 i uspostavljanje okvira za saradnju na postrojenju za konverziju na nižem toku i druge poslovne izglede.

Predloženi aranžman o naplati putarine sa Ganfengom pruža Leo Lithium-u niskorizičnom mogućnošću da se izloži proizvodnji litijum hidroksida i iskoristi atraktivne marže povezane sa nizvodnim aktivnostima.

Ganfeng, renomirani igrač u industriji litijuma, upravlja sa nekoliko objekata za konverziju u Kini i već proizvodi značajnu količinu visokokvalitetnih litijumskih proizvoda za baterije koji se isporučuju vrhunskim OEM-ovima.

Korišćenjem aranžmana o naplati putarine sa Ganfengom, Leo Lithium predviđa da će iskoristiti Ganfengove tržišne odnose i tehničku ekspertizu, čime će se postići uštede troškova i operativna efikasnost u prevođenju proizvoda Goulamina faze 2 u litijum hidroksid.

Ovo partnerstvo označava uzbudljivo poglavlje za Leo Lithium, jer imaju nekoliko kratkoročnih prekretnica u toku. To uključuje očekivano puštanje njihovog prvog proizvoda spodumena 2024. godine i ubrzani prihod od direktnog transporta rude, sa isporukama planiranim za četvrti kvartal ove godine.

Leo Lithium je ponosan na saradnju sa Ganfengom, globalno priznatim liderom u lancu vrednosti litijuma. Oni su posvećeni izgradnji svoje već jake veze i raduju se budućem rastu i uspehu koji će doneti.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Projekat Jadar i njegov geopolitički značaj

Kritične mineralne sirovine velika su šansa za Srbiju, isticano je nakon potpisivanja Memorandum o razumevanju Evropske unije i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima. Treba biti pametan i tu šansu iskoristiti na...

Srbija: Nemci garant primene najviših ekoloških standarda za projekat Jadar

Od naizgled zaustavljenog projekta do „ovakva šansa se ne propušta" i „pružene su garancije da će životna sredina Srbije biti potpuno zaštićena". Za samo nekoliko nedelja, projekat kopanja litijuma koji je u Srbiji izazvao velike proteste pre dve, tri godine,...

Srbija: Rio Tinto pozdravlja usvajanje propisa o prostornom planu za projekat Jadar

Rio Tinto pozdravlja donošenje Uredbe Vlade Srbije o primeni uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita „Jadar“. Projekat „Jadar“ će morati da ispuni stroge standarde životne sredine u skladu sa propisima Srbije i Evropske...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!