Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

Kriza u Libiji umanjila proizvodnju kompanije OMV

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Austrijska naftna i gasna kompanija OMV je danas saopštila da je proizvodnja nafte i prirodnog gasa opala u prvom kvartalu, kao posledica sukoba u Libiji i Jemenu.

Proizvodnja tih energenata je u prva tri meseca ove godine iznosila prosečno 304.000 barela dnevno, prema 320.000 barela u četvrtom tromesečju lane.

Proizvodnja u Libiji je u dosadašnjem toku godine iznosila prosečno 18.700 barela dnevno, u poređenju s prosekom od 32.800 barela dnevno u 2010, i što je dostizalo 10 odsto ukupne proizvodnje te grupacije.
Proizvodnja u Jemenu je obustavljena od 14. marta zbog napada na jedan naftovod, ukazao je OMV.

Kompanija je u toj zemlji Persijskog zaliva 2010. proizvodila prosečno 6.600 barela dnevno, podsetila je francuska novinska agencija AFP.

Da bi nadomestila te proizvodne manjkove, kompanija je povećala proizvodnju u Rumuniji, ukazano je u saopštenju, ne navodeći konkretne podatke.

OMV će izveštaj o zaradi u prvom kvartalu ove godine objaviti 11. maja.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EPS preuzima gradnju 10 HE na Ibru

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo je na javni uvid Nacrt izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema hidroelektrana na Ibru. Ovim dokumentom, koji je izradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije u saradnji sa Institutom za vodoprivredu Jaroslav Černi,...

Crna Gora: Veliko interesovanje za solarne projekte

Postojanje EPCG Solar gradnje opravdano je ogromnom potražnjom i mogućnošću zarade za EPCG grupu, ali i uštede za građane, ocijenila je direktorka kompanije, Valerija Saveljić i dodala da je sve veće interesovanje za projekte obnovljivih izvora. Kako ja navela,...

Crna Gora: Struja od januara skuplja za 5,6%

Od januara 2024. godine struja će u Crnoj Gori poskupeti za 5,63%, najavio je Igor Telebak, direktor Regulatorne agencije za energetiku i vodu (REGAGEN). Operator elektrodistributivnog sistema CEDIS podneo je zahtev regulatornoj agenciji za podizanje cena električne energije za naredni regulatorni period. Telebak je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!