Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeIzlivanje nafte oborilo...

Izlivanje nafte oborilo profit BP-a

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Britanska naftna kompanija BP je saopštila da je u prvom kvartalu pretrpela pad neto profita za dva odsto na godišnjem nivou.

To je posledica pada proizvodnje i troškova za otklanjanje posledica izlivanja nafte u Meksičkom zalivu pre godinu dana koji su nadmašili dobit od rastućih cena nafte.

Neto zarada BP je u prva tri meseca iznosila 5,5 milijardi dolara. Isključujući jednokratne zarade, kao što je prodaja imovine, neto profit je iznosio 5,37 milijardi dolara, u poređenju sa prognoziranih 5,7 milijardi dolara.

BP je u prvom tromesečju potrošio 400 miliona dolara na likvidaciju posledica havarije na naftnoj bušotini u Meksičkom zalivu.

Proizvodnja nafte i prirodnog gasa u kompaniji je u posmatranom periodu opala 11 odsto, na 3,58 miliona barela dnevno, kao posledica prodaje naftnih nalazišta, vrednih 30 milijardi dolara, radi isplate troškova, vezanih za izlivanje nafte.

Rezultati poslovanja BP u prvom kvartalu su objavljeni godinu dana posle eksplozije na bušotini “Dipvoter Horizon” iz koje je u more iscurelo više miliona barela nafte. Ta eksplozija, koja se dogodila 20. aprila prošle godine, smatra se najvećom prirodnom katastrofom u istoriji SAD.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EPS preuzima gradnju 10 HE na Ibru

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo je na javni uvid Nacrt izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema hidroelektrana na Ibru. Ovim dokumentom, koji je izradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije u saradnji sa Institutom za vodoprivredu Jaroslav Černi,...

Crna Gora: Veliko interesovanje za solarne projekte

Postojanje EPCG Solar gradnje opravdano je ogromnom potražnjom i mogućnošću zarade za EPCG grupu, ali i uštede za građane, ocijenila je direktorka kompanije, Valerija Saveljić i dodala da je sve veće interesovanje za projekte obnovljivih izvora. Kako ja navela,...

Crna Gora: Struja od januara skuplja za 5,6%

Od januara 2024. godine struja će u Crnoj Gori poskupeti za 5,63%, najavio je Igor Telebak, direktor Regulatorne agencije za energetiku i vodu (REGAGEN). Operator elektrodistributivnog sistema CEDIS podneo je zahtev regulatornoj agenciji za podizanje cena električne energije za naredni regulatorni period. Telebak je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!