Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeRudarstvoEuropean Energy Metals...

European Energy Metals počinje istraživanje faze I projekta finskog pegmatita

Supported byspot_img
Supported byspot_img

European Energy Metals objavila je početak Programa istraživanja prve faze 2023. na svom finskom projektu pegmatita litijum-cezijum-tantal („LCT“) i element retke zemlje („REE“), koji se sastoji od pet koncesija za istraživanje koje pokrivaju 2.300 kvadratnih kilometara u centralnoj i južnoj Finskoj.

Faza I će se sastojati od mapiranja i uzorkovanja dokumentovanih pojava pegmatita tokom finskog pegmatitnog projekta. Deo programa će biti i istraživanje novih pojava. Resourceful Geoscience Solutions Inc., kanadska konsultantska firma sa iskustvom u zemlji, će preduzeti program, uz pomoć finske kompanije GeoPool OY.

„Veoma smo zadovoljni što smo započeli istraživanje 2023. godine, sa Fazom I fokusiranom na procenu finskog Pegmatitnog projekta kako bismo istakli oblasti visokog prioriteta za naknadno izdavanje dozvola za Fazu II bušenja“, izjavio je izvršni direktor European Energy Metals, Jeremy Poirier. „Cilj European Energy-ja ostaje bušenje u prvoj polovini 2024. dok nastavljamo da radimo na razvoju portfelja finskog pegmatitnog projekta u jedan od glavnih evropskih izvora litijuma i REE, kritičnih metala za zelenu budućnost“, nastavio je on.

Istraživačke ekipe planiraju da rade od severa ka jugu, počevši od koncesije Nabbia, preko Lappajarvija na istoku i zapadu, do Katalije i konačno na koncesiji Kovelo. Uzorci će biti poslati u geohemijsku pripremnu laboratoriju ALS Minerals u Sodankila, u Finskoj. Uzorci će biti analizirani postupkom ME-MS89L, korišćenjem fuzije natrijum peroksida i ALS-ove Super Trace ICP-MS metodologije.

U skladu sa ugovorom o zaradama sa Capella Minerals Ltd., European Energy ima pravo da zarade 80% udela u finskom Pegmatit projektu izdavanjem 1.750.000 akcija, plaćanjem Cdn$500.000 i trošenjem Cdn$2.500.000 u fazi eksploatacije 4 godine u periodu zarade. Detaljna procena istorijskih i vladinih istraživačkih podataka koju je prikupio Finski geološki zavod („GTK“) identifikovala je niz permisivnih traktata za LCT pegmatite. Koncesije koje obuhvataju finski projekat pegmatita identifikovane su kao rezultat ovog istraživanja pegmatita.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Rast globalne rudarske proizvodnje

Rudarska proizvodnja u svetu ne pada, sve je stvar odluke": Profesor Beljić o kretanjima u sektoru "Rudarska proizvodnja u svetu ne pada, ona raste", istakao je Čedomir Beljić, profesor na Rudarsko-geološkom fakultetu na marginama ovogodišnje "Look up" konferencije na Kopaoniku. Na...

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...

EU dogovorila smanjenje industrijskih emisija

Zemlje članice EU i Evropski parlament saopštile su 29. novembra da su postigle preliminarni dogovor o suzbijanju emisija gasova iz industrijskih postrojenja, uključujući one iz intenzivnih farmi živine i svinja i iz rudnika. Sporazum, koji je postignut kasno 28. novembra,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!