Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaEPS:Isplati se biti...

EPS:Isplati se biti redovan platiša

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Iz Elektroprivrede Srbije poručuju da je pogrešan zaključak da se ne isplati biti redovan platiša. I da je reprogam duga bio jedini način da se vrati stari dug.

Na primedbe pojedinih potrošača koji uredno izmiruju račune za struju da se, obzirom na povlastice koje Elektroprivreda Srbije daje dužnicima kroz reprogram – ne isplati se biti redovan platiša, iz EPS-a poručuju da je to pogrešan zaključak.

Reprogram je, kažu, bio jedini način da se naplati stari, nagomilani dug, i poslednja je povoljnost za dužnike, kažu u EPS-u. Ubuduće će u centru pažnje biti redovne platiše, a svi kupci koji ne plaćaju biće efikasno isključivani sa mreže i utuživani, rekli su Tanjugu u pres službi te kompanije.

EPS mora da naplati novac koji mu pripada, da bi ga uložio u održavanje proizvodnog i distributivnog sistema i da bi obezbedio sigurno snabdevanje svih kupaca.

Prethodne vlade i prethodna rukovodstva EPS-a tolerisala su rasipanje državne imovine, kroz neplaćanje struje i to nije izgovor da tako može da se nastavi i u budućnosti, kažu u toj komapniji.

Da se isplati redovno plaćati račune za struju potvrđuje i i činjenica da EPS kupcima koji redovno izmiruju obaveze, svakog meseca odobrava popust od pet odsto, što je 60 odsto prosečne fakture godišnje.

EPS po zakonu nije obavezan da odobrava taj popust od pet odsto, već je to poklon redovnim platišama, kažu u tom preduzeću.

Nijedan kupac koji redovno izmiruje svoje obaveze neće biti oštećen i svakome od njih će biti obračunat popust, kažu u EPS-u.

Ako je kupac ostvario popust na junsku potrošnju, on je obračunat i nalazi se u saldu zaduženja prema distribuciji koja je kupce snabdevala do 1. jula. U tom slučaju kupac će dobiti obaveštenje od distribucije da je u preplati i da svoj novac može da podigne na šalteru ili prebaci na račun EPS Snabdevanja.

Ako potrošač ostvari popust za julsku potrošnju, on će biti obračunat i prikazan na računu za avgust i za taj iznos potrošaču će biti umanjeno avgustovsko zaduženje.

EPS Snabdevanje formirano je u skladu sa Zakonom o energetici i od 1. jula snabdeva sve tarifne kupce.

Iz EPS-a zahvaljuju svim kucima koji redovno izmiruju obeveze za stuju, jer na taj način, kako kažu, doprinose sigurnosti elektroenergetskog sistema Srbije.

Izvor B92

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Kako izgleda koncesioni model za istraživanje ruda?

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić nedavnoje izjavila da bi Srbija, ako se realizuje projekat Jadar, mogla dostići prihode i životni standard građana Norveške. Doskorašnja premijerka očigledno nije ili ne želi da bude upoznata sa norveškim modelom ostvarivanja prihoda od...

Srbija: Investicije Ziđina u održivo rudarstvo

U poslednjih pet godina kompanija "Ziđin" rešila je zagađenje vazduha u Boru, a postavljen je sistem za reciklažu industrijskih otpadnih voda, tako da nema ispuštanja u vodotoke, rekao je Ću Guo Džu, direktor "Srbija Ziđin kopera". Kaže da je...

Koliki je potencijal biomase u Srbiji?

Vlasnik "Point grupe" Zoran Drakulić rekao je da bi cela Srbija mogla da se greje na domaću biomasu i da se iz tog obnovljivog izvora može proizvoditi i električna energija, pa mu nije jasno zašto se nastavlja gasifikacija, kada...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!