Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

Dug za grejanja 70 miliona

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Korisnici daljinskog grejanja u Vranju duguju 70 miliona dinara Javnom preduzeću Novi dom. Podnete tužbe protiv dužnika.

Direktor tog preduzeća Goran Petrović je najavio i mogućnost reprogramiranja duga onima koji žele da plate ali nemaju novca.

Petrović je rekao da u Vranju nisu oduzimane nekretnine zbog duga za grejanje, ali da će takav postupak biti pokrenut protiv čoveka koji duguje milion i po dinara za grejanje za dva stana koji se vode na njegovo ime i koje iznajmljuje za novac, a ne plaća račune.

Dodao je da u tom slučaju računi nisu plaćeni zbog bahatosti, a ne zbog nedostatka novca.

Prema njegovim rečima, uobičajena praksa Novog doma je da od fizičkih lica naplaćuje dugovanje uz svaku vrstu dogovora a najčešće kroz reprogram dugova da ne bi nastupila zastarelost nakon 12 meseci.

U Vranju, koje ima 80.000 stanovnika, oko 2.000 ljudi koristi daljinsko grejanje po ceni od 70 dinara za kvadratni metar za fizička lica, što je oko 3.500 dinara mesečno za stan površine 50 kvadratnih metara.

Izvor beta.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EPS preuzima gradnju 10 HE na Ibru

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo je na javni uvid Nacrt izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema hidroelektrana na Ibru. Ovim dokumentom, koji je izradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije u saradnji sa Institutom za vodoprivredu Jaroslav Černi,...

Crna Gora: Veliko interesovanje za solarne projekte

Postojanje EPCG Solar gradnje opravdano je ogromnom potražnjom i mogućnošću zarade za EPCG grupu, ali i uštede za građane, ocijenila je direktorka kompanije, Valerija Saveljić i dodala da je sve veće interesovanje za projekte obnovljivih izvora. Kako ja navela,...

Crna Gora: Struja od januara skuplja za 5,6%

Od januara 2024. godine struja će u Crnoj Gori poskupeti za 5,63%, najavio je Igor Telebak, direktor Regulatorne agencije za energetiku i vodu (REGAGEN). Operator elektrodistributivnog sistema CEDIS podneo je zahtev regulatornoj agenciji za podizanje cena električne energije za naredni regulatorni period. Telebak je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!