Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaComico Oil nije...

Comico Oil nije izvršio uplatu, tvrdi da ne odustaje od Smedereva

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Kompanija “Comico Overseas” nije ispunila obavezu plaćanja zakupa zemljišta za izgradnju rafinerije u Smederevu zbog odustajanja njenog poslovnog partnera od te investicije, saopštio je Comico Oil navodeći da nije odustao od tog projekta.

“Razlog tog ne plaćanja je odustajanje Brajan Mareja i njegove kompanije od daljeg ulaganja u ovaj projekat. Zbog neprofesionalnosti i dovođena u zabludu cele kompanije Marej je na samoj skupštini akcionara smenjen sa mesta člana nadzornog odbora”, navodi se u saopštenju.

Kompanija “Comico Overseas” , kako je navedeno, nije ispunila obavezu plaćanja cene zakupa u navedenom roku koji je Comiko oil dogovorio sa gradom Smederevom i o tome “da se to neće desiti Comico oil je obavešten na sastanku akcionara 25.1.2013. godine u Amsterdamu”.

Na istoj skupštini akcionara imenovan je novi nadzorni odbor kompanije “Comico Overseas” koji treba da svojom poslovnom politikom i donosenjem odluka nastavi započeti projekat.

“Interes je veliki od strane mnogih multinacionalnih kompanija i taj proces preuzimanja Brajanovog dela i učešća u kompaniji će se veoma brzo okončati kako bi se nastavilo dalje sa ovim projektom i investiranjem u Srbiji”, kažu u toj kompaniji.

Takođe, u toku su razgovori o promeni dela vlasničke strukture unutar same kompanije, posle iskljucenja Brajan Mareja, navedeno je u saopštenju.

Kompanija Comico Oil nije uplatila na račun grada Smedereva novac za zakup zemljišta za izgradnju rafinerije pa je ugovor sa tom kompanijom od danas raskinut, saopštila je danas gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

“Nema više nikakvog prolongiranja”, rekla je ona na konferenciji za novinare istakavši da je Smederevo otvoreno za ozbiljne investitore, a da je kompanija Comico bio neozbiljan investitor.

Prema njenim rečima 113 hektara zemljišta na kome je trebalo da bude građena rafinerija od danas je u vlaništvu grada Smedereva i slobodno za nove investitore. Avramović je istakla da ima dosta zainteresovanih investitora za 113 hektara zemljišta i da će već sutra vladi biti poslat dopis za promenu namene tog zemljišta.

Izvor SEEbiz

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Hrvatska: JANAF preuzeo svoj prvi solarni projekt 

Hrvatska kompanija Jadranski naftovod (JANAF) putem povezanog društva JANAF OIE sklopila je Ugovor o kupoprodaji 100 posto udela u društvu Solar Energy Vođinci i ulaganju u solarnu elektranu u Vođincima, nedaleko od Vinkovaca, projektovane instalirane snage 14,3 MW i priključne snage...

BiH: EPBiH raspisala tender za remont turbine bloka 7 TE Kakanj

Elektroprivreda BiH je raspisala međunarodni javni poziv za revitalizaciju turbinskog postrojanja na bloku 7 u Termoelektrani Kakanj. Kako se navodi u pratećoj dokumentaciji procijenjena vrijednost je blizu 35 miliona KM sa PDV-om. Predviđen je postupak e-aukcije a kriterijum  jenajniža cena. Rok isporuke je 15...

Rumunija: Fič dodelio Romgazu rejting ‘BBB-‘

Kreditna agencija Fič Rejtings je prvi put dodelila rumunskoj kompaniji Romgaz dugoročni kreditni IDR rejting BBB-, sa stabilnim izgledima. Ovaj rejting Romgaza veći je za jedan stepen u odnosu na njegov “bb+” samostalni kreditni profil (SCP) za državnu podršku, prema kriterijumima Fiča...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!