Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaComico Oil nije...

Comico Oil nije izvršio uplatu, tvrdi da ne odustaje od Smedereva

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Kompanija “Comico Overseas” nije ispunila obavezu plaćanja zakupa zemljišta za izgradnju rafinerije u Smederevu zbog odustajanja njenog poslovnog partnera od te investicije, saopštio je Comico Oil navodeći da nije odustao od tog projekta.

“Razlog tog ne plaćanja je odustajanje Brajan Mareja i njegove kompanije od daljeg ulaganja u ovaj projekat. Zbog neprofesionalnosti i dovođena u zabludu cele kompanije Marej je na samoj skupštini akcionara smenjen sa mesta člana nadzornog odbora”, navodi se u saopštenju.

Kompanija “Comico Overseas” , kako je navedeno, nije ispunila obavezu plaćanja cene zakupa u navedenom roku koji je Comiko oil dogovorio sa gradom Smederevom i o tome “da se to neće desiti Comico oil je obavešten na sastanku akcionara 25.1.2013. godine u Amsterdamu”.

Na istoj skupštini akcionara imenovan je novi nadzorni odbor kompanije “Comico Overseas” koji treba da svojom poslovnom politikom i donosenjem odluka nastavi započeti projekat.

“Interes je veliki od strane mnogih multinacionalnih kompanija i taj proces preuzimanja Brajanovog dela i učešća u kompaniji će se veoma brzo okončati kako bi se nastavilo dalje sa ovim projektom i investiranjem u Srbiji”, kažu u toj kompaniji.

Takođe, u toku su razgovori o promeni dela vlasničke strukture unutar same kompanije, posle iskljucenja Brajan Mareja, navedeno je u saopštenju.

Kompanija Comico Oil nije uplatila na račun grada Smedereva novac za zakup zemljišta za izgradnju rafinerije pa je ugovor sa tom kompanijom od danas raskinut, saopštila je danas gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

“Nema više nikakvog prolongiranja”, rekla je ona na konferenciji za novinare istakavši da je Smederevo otvoreno za ozbiljne investitore, a da je kompanija Comico bio neozbiljan investitor.

Prema njenim rečima 113 hektara zemljišta na kome je trebalo da bude građena rafinerija od danas je u vlaništvu grada Smedereva i slobodno za nove investitore. Avramović je istakla da ima dosta zainteresovanih investitora za 113 hektara zemljišta i da će već sutra vladi biti poslat dopis za promenu namene tog zemljišta.

Izvor SEEbiz

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EIB kreditira ugradnju pametnih brojila sa 80 miliona evra

Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je kredit od 80 miliona evra Elektrodistribuciji Srbije (EDS) za projekat ugradnje pametnih brojila, a država Srbija će biti garant otplate ovog kredita. Naime, Vlada Srbije uputila je u skupštinsku proceduru predlog zakona o potvrđivanju...

Srbija: Usvojen energetski i klimatski plan do 2030.

Vlada Srbije usvojila je Integrisani plan za energetiku i klimu, koji predviđa da se do 2030. godine dobija 45 odsto električne energije iz obnovljivih izvora energije, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović Kako je istakla, usvajanjem Integrisanog...

BiH: Prepolovljen izvoz električne energije u prvoj polovini godine

Fizički obim izvoza električne energije iz Bosne i Hercegovine u prvom polugodištu ove godine iznosio je 4,1 teravatsati (TWh), što je za četiri posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine, izjavio je za Fenu predsednik Regionalne CIGRE i...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!