Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeBugarska i "Areva"...

Bugarska i “Areva” potpisale energetski sporazum

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Bugarska je potpisala memorandum o razumevanju sa francuskom kompanijom za nuklearnu energiju “Areva” o budućim projektima u oblasti nuklearne i obnovljive energije.

Izvršni direktor kompanije “Areva” An Laveržon izjavila je u sredu u Sofiji da će ta kompanija dati stručno mišljenje o nuklearnoj bezbednosti bugarskih nuklearnih postrojenja, prenela je agencija AP.

Bugarska poseduje dva reaktora od po 1.000 megavata u svojoj jedinoj atomskoj elektranu u Kozloduju. Vlada te zemlje je 2008. potpisala sporazum sa ruskom kompanijom “Atomstrojeksport” o izgradnji druge elektrane “Belene”, ali je realizacija tog projekta odložena zbog finansijskih problema.

“Areva”, koja je podugovarač u projektu izgradnje buduće elektrane “Belene”, saopštila je da će za nju uvesti najstrože bezbednosne standarde.

Jučerašnji memorandum o razumevanju takođe predviđa realizaciju nekih zajedničkih projekata u oblasti energije iz obnovljivih izvora, kao što su vetroturbine na Crnom moru.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...

Srbija: Korišćenje pepela i gipsa štedi novac

Za razliku od sveta, korišćenje pepela, šljake i gipsa - najzastupljenijih sekundarnih materijala u Srbiji je nedovoljno. Ovaj problem mogao bi se rešiti uspostavljanjem operatera, koji bi centralizovano upravljao plasmanom pepela, rečeno je na Međunarodnoj stručnoj konferenciji „Pepeo, šljaka,...

BiH mora trajno da zaštiti Gornju Neretvu

Konkretni koraci ka suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesionih ugovora za planirani projekat HES “Gornja Neretva”, HE “Glavatičevo” i HE “Bjelimići”, kao ni adekvatnoj zaštiti kompletnog sliva gornje Neretve nisu poduzeti i neophodno je da BiH ubrza procese...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!