Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

BP plaća 25 miliona zbog curenja nafte na Aljasci

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Ogranak “Britiš petroleuma” (BP) na Aljasci platiće 25 miliona dolara kazne, zbog isticanja više od 200.000 galona (oko 750.000 litara) sirove nafte iz naftovoda te kompanije, saopštila je državni tužilac Karen Lefler.

To je najveća suma po barelu koja je određena u takvim situacijama po osnovu građanskih tužbi u SAD.

Ova kazna treba da posluži kao podsetnik za sve koji održavaju naftovode da će odgovarati za bezbednost svojih operacija u skladu sa zakonom, izjavila je pomoćnik državnog tužioca Ignasija Moreno.

Leflerova je izjavila da je BP priznao da je kresao troškove i da nije uradio sve što je bilo neophodno da bi adekvatno održavao naftovod.

Do curenje naftovoda BP-a na Aljasci došlo je 2006. i BP je tada registrovao 16 anomalija na cevi, kao i drugih mogućih korozivnih tačaka. Kompanija je, međutim, godinu dana odlagala rešavanje problema, što je povećalo broj građanskih parnica.

Odlikom se, takođe, zahteva od BP-a da razvije program kontrole naftovoda dužine 2.500 kilometara.  Ti troškovi se procenjuju na 60 miliona dolara i dodaju se na 200.000 miliona koliko je kompanija već potrošila za zamenu glavnih linija naftovoda.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Severna Makedonija: Bruto proizvodnja električne energije dostigla 420 TWh u septembru

Bruto proizvodnja električne energije u Severnoj Makedoniji smanjena je za 13,6% u septembru 2023. godine u odnosu na isti mesec 2022. godine, na 419.891 MWh, pokazuju podaci koje je objavio Zavod za statistiku Makstat. U istom periodu, neto proizvodnja električne...

Grčka: Karatzis Group gradi solarne elektrane od 270 MW

Karatzis Group, proizvođač mrežastih materijala i investitor u obnovljive izvore energije, počela je izgradnju tri solarne elektrane, ukupnog kapaciteta 270,8 MW. Početak komercijalnog rada očekuje se u trećem kvartalu 2024. godine, prenose lokalni mediji. Fotonaponski parkovi biće locirani u regionu Tesalije,...

Hrvatska Počeli radovi na gasovodu Zlobin – Bosiljevo

Radovi na izgradnji gasovoda Zlobin-Bosiljevo, vrednog 155 miliona evra, zvanično su počeli 23. novembra, saopštio je operator prenosnog sistema gasa Plinacro. Projekat će doprineti da se poveća sigurnost snabdevanja i poveća tranzit gasa prema Mađarskoj i Sloveniji. Budući cevovod dužine...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!