Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaCrna Gora: Veliko...

Crna Gora: Veliko interesovanje za solarne projekte

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Postojanje EPCG Solar gradnje opravdano je ogromnom potražnjom i mogućnošću zarade za EPCG grupu, ali i uštede za građane, ocijenila je direktorka kompanije, Valerija Saveljić i dodala da je sve veće interesovanje za projekte obnovljivih izvora. Kako ja navela, osima razvoja projekta Solari, Elektroprivreda planira i gradnju velikih solarnih elektrana na više lokacija.

Ona je na Sajmu energetike u Beogradu, koji je počeo danas, kazala da stručnim upravljanjem to preduzeće može funkcionisati nezavisno i profitabilno na domaćem i stranom tržištu.

– Ovo je sjajna prilika da predstavimo naš rad, viziju i spremnost da postanemo konkurentna firma u oblasti energetike, ne samo u Crnoj Gori, već i šire – navela je Saveljić u saopštenju.

Ona je rekla da EPCG Solar gradnja raspolaže profesionalnom ekipom inženjera, montera i električara, kadrih da sprovode ne samo projekte Solari, koje je vizionarski pokrenulo rukovodstvo Elektroprivrede, već i komercijalne projekte koji će se realizovati u vremenu koje dolazi.

– Započeli smo promjenu organizacije i finansijskog modela poslovanja preduzeća, te ćemo ubrzo povećati profit i temeljno uspostaviti dugotrajnu finansijsku održivost. Vjerujemo u zelenu energiju i vrijedno radimo da pokažemo da u oblasti energetike Crna Gora može da bude među najboljima u regionu – rekla je Saveljić.

Iz EPCG Solar gradnje saopšteno je da se važnost značaja predstavljanja te mlade firme, kćerke kompanije Elektroprivrede, ogleda u čvrstoj viziji da bude jedno od najuspješnijih preduzeća u oblasti energetike, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu i šire.

Posjetiocima Sajma, koji traje do četvrtka, predstavljena je realizacija projekta Solari 3000+ i 500+ i planovi EPCG Solar gradnje za naredni period, kao i platforme preko kojih je moguće ostvariti kontakt radi eventualne saradnje.

– Rezultati projekta Solari 3000+ i 500+ već su mjerljivi, jer su građani u Crnoj Gori dobili priliku da kroz povoljan aranžman sa EPCG postanu i sami proizvođači električne energije, čime su postali potpuno nezavisni od eventualnih promjena cijena električne energije na tržištu i ostvarili ogromne uštede na računu za struju – navodi se u saopštenju.

Elektroprivreda je planirala brojne projekte iz oblasti solarne energije, kao što su nastavak masovne ugradnje solarnih panela – Solari 5000+ i 10000+, ali i konstrukciju velikih solarnih elektrana na jezeru Slano, na branama Slanog i Vrtca, te na obali Krupca, na Briskoj Gori, Vilusima i Dragalju, a što će njihove stručne ekipe biti kadre realizovati u narednim godinama, prenosi Ekapija.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Naftne kompanije optužuju Jugopetrol za zloupotrebu tržišta

Udruženje naftnih kompanija Crne Gore formalno je zatražilo od Agencije za zaštitu konkurencije da istraži navodne zloupotrebe tržišne dominacije od strane Jugopetrola. Udruženje, koje se sastoji od oko 15 vlasnika benzinskih stanica, tvrdi da Jugopetrol sprovodi nepravedne prakse tako...

Evropa: Inicijativa Green Energy Corridor približava se ključnoj fazi

Inicijativa Green Energy Corridor, koja ima za cilj da donese zelenu energiju iz Južnog Kavkaza u Evropu, približava se ključnoj fazi, prema rečima mađarskog ministra spoljnih poslova Pétera Szijjártóa. Projekat se fokusira na omogućavanje Mađarskoj i Rumuniji da uvoze...

Crna Gora: Rekonstrukcija TE Pljevlja verovatno odložena

Prema rečima Mira Vračara, pomoćnika direktora u državnoj elektrodistribuciji EPCG, energetska situacija u Crnoj Gori ostaje stabilna uprkos izazovima sa nižom proizvodnjom u poređenju sa rastućom potrošnjom i planiranim nivoima. Projekat Solari 5000 napreduje zadovoljavajuće, a izgradnja vetroparka Gvozd...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!